ocieplanie domu

Off-Topic czyli o wszystkim po trochu, ogólnie wielkie spamowisko.Piszemy o tym co się nie nadaje do żadnego z działów.

ocieplanie domu

Postprzez Maciek94 » Cz maja 25, 2017 01:40

Planujesz ocieplanie domu? Zajrzyj na stronę docieplajdom, gdzie znajdziesz potrzebne materiały do ocieplania. Znajdziesz tam np. wełnę, tynk akrylowy , kleje, czy styropiany, pozdrawiam
Jeśli szukasz dobrego stolarza we Wrocławiu, robiącego meble pod Twoje potrzeby to polecam wanzbig . Profesjonalna firma, która chce spełnić Twoją wizję.
Maciek94

Postprzez » Cz maja 25, 2017 01:40

Re: ocieplanie domu

Postprzez Klaudyna » Pn wrz 23, 2019 06:15

Ocieplanie domu to tylko etap. Trzeba również dom otynkować i to pewnie najlepiej natychmiast po jego ociepleniu. Bardzo trwałą i bezpieczną elewację znalazłam tutaj https://www.pl.weber/trwala-i-bezpieczna-elewacja . Tynk wykonany jest metodą AquaBalance polegającej na niespotykanej strukturze powłoki, mianowicie mikrokanaliki powodują, że powłoka daje zwilżyć się przez wodę, wykraplająca się z powietrza para wodna nie tworzy kropel, ale jest błyskawicznie rozprowadzana po powierzchni tynku, zwiększając tym samym powierzchnię parowania. Nie ma szans by pojawiły się algi i grzyby.
Klaudyna

Postprzez Klaudyna » Pn sty 20, 2020 11:29

Nie sądzicie, że ocieplanie wełną mineralną trochę jest bez sensu, skoro można to zrobić dużo bardziej efektywną metodą - ocieplaniem natryskowym http://www.skuteczneocieplanie.pl/ocieplanie-poddaszy.php Na mnie robi wrażenie szczelność 100% oraz oszczędność do 70% w ogrzewaniu. Robi też na mnie wrażenie fakt, że materiał jest zdrowy, nawet dla astmatyków.
Klaudyna

Postprzez Kobietka » Wt maja 26, 2020 13:05

A czy ktoś z was u siebie zastosował system izolacji steico isorel u siebie w domu? Właśnie trafiłam na stronę eneroo.pl, która oferuje nowoczesne rozwiązania do domu pod względem ociepleń oraz izolacji. Można u nich znaleźć naprawdę ciekawe propozycji. Jedna z nich o której wcześniej wspomniałam, właśnie zainteresowała mnie.
Kobietka

Postprzez kasiunia » Pn maja 16, 2022 04:17

Sprawy związane z ogrzewaniem domu są w dzisiejszych czasach niezwykle ważne. Dach to jedna z tych konstrukcji, które mają kolosalny wpływ na właściwości termiczne każdego budynku. Dobrze wykonanie konstrukcji dachu jest sprawą kluczową dla tych właściwości. Do wykonania tak ważnej konstrukcji zatrudnijcie firmę z doświadczeniem - https://mgdachy.pl/wiazary/ .Firma Mg Dachy - to 20 lat doświadczenia. Wiele prac wykonują u siebie w fabryce a na miejscy - na placy budowy wszystko jest montowane. To bardzo dokładne i sprawne działanie.

MG Domy sp. z o. o.
ul. Uczniowska 13, 03-112 Warszawa
tel: +48 500 200 660,
mail: biuro@mgdachy.pl
kasiunia

Postprzez majka22 » Cz lip 31, 2025 16:51

Co jak co, ale styropian to podstawowy materiał izolacyjny, który sprawdza się praktycznie wszędzie – od ścian po podłogi. Dzięki niemu dom trzyma ciepło i oszczędza na ogrzewaniu, a do tego montaż jest stosunkowo prosty i szybki.
majka22

Postprzez kasiunia » Pn sie 11, 2025 05:38

Równie jak ważne jak dobre ocieplenie domu jest wybór sposobu na przygotowanie w naszym domu ciepłej wody użytkowej. Czy wiecie jak działa przepływowy podgrzewacz wody ? Otóż podgrzewa on jedynie tę część wody jaką za moment będziemy używali. Jest to więc urządzenie, które jest niezwykle oszczędne. Po co przecież ogrzewać wodę na zapas.
kasiunia

Postprzez » Pn sie 11, 2025 05:38

Powrót do Off-Topic